Αυτά τα επαναχρησιμοποιούμενα γραφεία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων έχουν σχεδιαστεί για να είναι οικονομικά και φιλικά προς το περιβάλλον!

Αυτά τα επαναχρησιμοποιούμενα γραφεία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων έχουν σχεδιαστεί για να είναι οικονομικά και φιλικά προς το περιβάλλον!


Προτείνετε ξανά κοντέινερ μεταφορών η δημιουργία σπιτιών και γραφείων είναι α βιώσιμος τάση που κερδίζει δυναμική. Παρόμοιο με μικρά σπίτια, αυτές οι εγκαταστάσεις είναι συμπαγείς, αρθρωτές και μπορούν να σχεδιαστούν για να ταιριάζουν σε οποιονδήποτε σκοπό έχετε για ένα μέρος, απευθείας από μια απομακρυσμένη πανεπιστημιούπολη, Pod για εντατική φροντίδα, δίκτυο γραφείων ή ακόμα και μια μικρή πόλη. Οι δυνατότητες είναι ατελείωτες και το CAPSA Containers φιλοξένησε έναν διαγωνισμό, “Style for Tomorrow”, που επικεντρώθηκε σε καινοτόμες και εναλλακτικές κατασκευαστικές λύσεις. Η κατασκευή είναι υπεύθυνη για το 30% των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου, επομένως αυτά τα έργα μπορούν να μας βοηθήσουν να οικοδομήσουμε πιο υπεύθυνα και βιώσιμα: είναι φιλικά προς το περιβάλλον, προσιτά και ανταποκρίνονται στις προσδοκίες της κοινωνίας για βελτίωση με λιγότερα, μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος και περιορισμός την κατανάλωση φυσικών πόρων.

«Τα βιολογικά υλικά, ανακυκλωμένα, επαναχρησιμοποιημένα, έξυπνα και βιώσιμα κτίρια θα είναι τα εργαλεία μας για την αντιμετώπιση αυτών των προκλήσεων. Στην ποικιλομορφία της προσφοράς που προσφέρει σήμερα η κατασκευή, το ναυτιλιακό εμπορευματοκιβώτιο είναι μια εναλλακτική λύση που προσφέρει μεγάλο αριθμό πόρων: αρθρωτότητα, κινητικότητα, επεκτασιμότητα », λέει η ομάδα της CAPSA.

Σχεδιαστής: Bureau Agreste από τους Hugues Hernandez, Morgan Baufils και Ariane Marty. Λουλούδια στον κήπο από τον Eu Jin Lim. Aspect Up Job των Mengfan Sha, Wang και Zhang.

Ο νικητής είναι το “Bureau Agreste”, ένα σύγχρονο γραφείο εμπορευματοκιβωτίων που παρέχει στους επαγγελματίες έναν ειδικό χώρο εργασίας. Η σύγχρονη αισθητική καλύπτει το γεγονός ότι είναι ένας φιλικός προς το περιβάλλον χώρος. Έχει δύο επίπεδα με ανοιχτή κάτοψη που το καθιστά πιο άνετο και ενθαρρύνει την παραγωγικότητα. Διαθέτει επίσης ηλιακά πάνελ στον τελευταίο όροφο μαζί με ένα σύστημα συλλογής όμβριων υδάτων που το καθιστά ιδανικό για τοποθεσίες εκτός δικτύου – με αυτόν τον τρόπο οι επιχειρήσεις μπορούν να εξοικονομήσουν το υψηλό ενοίκιο που συνήθως πληρώνουν σε μεγάλες πόλεις. Η ανάρτηση του εμπορευματοκιβωτίου ελευθερώνει χώρο στο έδαφος για τη διοργάνωση υπαίθριας αναψυχής (ή ακόμα και στάθμευσης!) Και παρέχει το απαραίτητο ύψος για φυσικό φως. Ο πρώτος όροφος οργανώνεται ομόκεντρα γύρω από το κεντρικό σημείο άφιξης, από τον συλλογικό χώρο (ανταλλαγή και συζήτηση) έως τον οικείο χώρο (συγκέντρωση και ενδοσκόπηση). “Το έργο στοχεύει σε μια ορισμένη ανθεκτικότητα και προσπαθεί να ελαχιστοποιήσει τις οικολογικές του επιπτώσεις, μέσω της χρήσης δοχείων ανακύκλωσης στο τέλος του κύκλου ζωής, της δεξαμενής ανάκτησης βρόχινου νερού, των φωτοβολταϊκών πάνελ, της τουαλέτας, του ξύλου, του ανεμιστήρα ανώτατο όριο ή ακόμα και τη χρήση βιολογικών υλικών που αγοράστηκαν από την τοπική βιομηχανία “, λέει η νικητήρια ομάδα σχεδιασμού.

Η δεύτερη θέση απονεμήθηκε στο “Λουλούδια στον Κήπο”, σχεδιασμένο να είναι ένα υβρίδιο μεταξύ ενός κοινού χώρου εργασίας και ενός κήπου. Το έργο αμφισβητεί τις παραδοσιακές ρυθμίσεις γραφείου ενσωματώνοντας το φυσικό περιβάλλον ως μέρος ολόκληρου του χώρου εργασίας. Είναι μια οργανική αλλά παιχνιδιάρικη δομή με μαλακές οθόνες και ενδιάμεσους χώρους πρασίνου που δημιουργούν ένα διαφοροποιημένο οικοσύστημα διάτρητης μάζας που είναι πάντα «αναπνοή». Ο σχεδιασμός αυτού του γραφείου σάς επιτρέπει να μείνετε υγιείς από απόσταση αλλά όχι κοινωνικά διαχωρισμένοι και προσφέρει ένα αναζωογονητικό διάλειμμα από το να κοιτάτε τις οθόνες.

Η τρίτη θέση πηγαίνει στο “Facet Up Task” που μεταμορφώνει δημιουργικά τα εμπορευματοκιβώτια σε έναν ημι-ανοιχτό χώρο. Χρησιμοποιήστε δοχεία όπως μπλοκ LEGO και συνδυάστε πολλαπλά δοχεία “facet-up” για να δημιουργήσετε έναν ευέλικτο χώρο που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για εργασία, πεδία, εκθέσεις ή εκδηλώσεις. Ο σχεδιασμός μετατρέπει τα μικρά ατομικά κλειστά δοχεία σε μια συνδεδεμένη οντότητα που επιτρέπει στους επιβάτες να κινούνται ελεύθερα μέσω του χώρου δημιουργώντας τσέπες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για συγκεκριμένους σκοπούς. Δεν είναι μόνο ένας τόπος παραγωγικότητας και συνεργασίας, αλλά και καταλύτης για μελλοντικές βιώσιμες εργατικές κοινότητες.

Απεριόριστα μετασχηματισμένα, αυτά τα επαναχρησιμοποιούμενα εμπορευματοκιβώτια είναι το ιδανικό συστατικό για τα πιο άγρια ​​αρχιτεκτονικά έργα, μειώνοντας παράλληλα τις αρνητικές επιπτώσεις της κατασκευαστικής βιομηχανίας στο περιβάλλον. Αυτοί οι βιώσιμοι χώροι εργασίας είναι σίγουρα ένα από τα πιο όμορφα σχέδια γραφείων που έχουμε δει!



[via]

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.