Αυτές οι μπαλινέζικες καμπίνες χρησιμοποιούν φυσικά υλικά και ελάχιστο σχεδιασμό για να βυθίσουν τους επισκέπτες στο περιβάλλον!

Αυτές οι μπαλινέζικες καμπίνες χρησιμοποιούν φυσικά υλικά και ελάχιστο σχεδιασμό για να βυθίσουν τους επισκέπτες στο περιβάλλον!


Είμαστε έξω από το 2020, αλλά επειδή τα πράγματα είναι λίγο πολύ τα ίδια με τη θλιβερή παγκόσμια διάθεση, συνέχισα να βρίσκω καμπίνες αυτό μπορεί να μας ανυψώσει όλους – αυτό κυριολεκτικά θα το κάνει! Το Eibche του Shomali Design αναβαθμίζει το παιχνίδι της καμπίνας σε ένα νέο επίπεδο ενσωματώνοντας το καλύτερο του μπαλινέζικου πολιτισμού, τη μοντέρνα αρχιτεκτονική και τους φιλόξενους εσωτερικούς χώρους.

Η ανυψωμένη δομή συνδυάζει το σκυρόδεμα και το μπαμπού στο σχεδιασμό του. Η ομάδα χρησιμοποίησε τοπικά προερχόμενα οικοδομικά υλικά: ξύλο για τη δομή και συνδυασμό τούβλου και πέτρας για το ίδρυμα. Το πλαίσιο στη συνέχεια «τσιμεντοποιείται» από σκυρόδεμα που φέρνει μια υπόδειξη μοντέρνας και μινιμαλιστικής αρχιτεκτονικής. Οι σχεδιαστές έχουν επιλέξει οργανικά υλικά για να δημιουργήσουν αρμονία με το περιβάλλον, οπότε η Eibche παρουσιάζει πολλούς πόλους από μπαμπού, υφαντά μπαμπού, ξύλο καρύδας και ξύλο τικ τόσο εντός όσο και εκτός.

«Δεδομένου ότι τα μπαλινέζικα παραδοσιακά χρησιμοποιούν τριμερείς διαιρέσεις, προσπαθήσαμε να διατηρήσουμε το πνεύμα αυτής της μορφής και να το χρησιμοποιήσουμε με σύγχρονο τρόπο. Από την άλλη πλευρά, ο διαχωρισμός της καμπίνας στα μισά με τους τοίχους διαχωρισμού επέτρεψε στη φύση να μετακινηθεί μέσα. Η χρήση φυσικών υλικών μας ενθάρρυνε να διατηρήσουμε το χρώμα τους. Δεν άλλαξαν φυσικά χρώματα και η μόνη προσθήκη που κάναμε ήταν ένα λευκό πλύσιμο για να αναδείξουμε την αρμονία και την αντίθεσή τους περισσότερο. Οι κάτοικοι μπορούν τώρα να βυθιστούν στο τοπίο ακόμα κι αν είναι σε εσωτερικό χώρο », λέει ο Yasser Shomali. Η καμπίνα Eibche κατάφερε να συνδυάσει την αντίθεση αισθητικής ενός τροπικού πίνακα διάθεσης με τη σύγχρονη αρχιτεκτονική και δεν έχει διαταράξει την ευαίσθητη ισορροπία μεταξύ τους: φαίνεται ότι όλα προέρχονταν από μπαλινέζικη γη.

Σχεδιαστής: Στούντιο σχεδιασμού Shomali



[via]

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.