Αυτή η πλωτή κόκκινη σκάλα φέρνει ένα μοντέρνο στοιχείο Χάρι Πότερ σε αυτό το διαμέρισμα του Λονδίνου!

Αυτή η πλωτή κόκκινη σκάλα φέρνει ένα μοντέρνο στοιχείο Χάρι Πότερ σε αυτό το διαμέρισμα του Λονδίνου!


Όταν σκέφτομαι τις πλωτές σκάλες, η πρώτη σκέψη που έχω στο μυαλό μου είναι οι σκάλες του Χόγκουαρτς! Αν και είναι το υψηλότερο επίπεδο δροσερού, ρεαλιστικά σε ένα μοντέρνο διαμέρισμα στο Λονδίνο, θα ήταν geek, οπότε ο αρχιτέκτονας Michaelis Boyd σχεδίασε αυτήν την εντυπωσιακή κόκκινη σκάλα που σας δίνει επίσης την ψευδαίσθηση του να επιπλέετε χωρίς μαγικές ή πράσινες οθόνες.

Ο Michaelis Boyd ήταν υπεύθυνος για την ανακαίνιση μιας γεωργιανής πολυκατοικίας στο βασιλικό δήμο του Kensington και της Chelsea. Ήθελε να του δώσει μια «ανύψωση» από την άποψη της αισθητικής, καθώς το αρχικό αρχιτεκτονικό έργο πραγματοποιήθηκε το 2010 όταν το στούντιο συνδύασε δύο υπάρχοντα διαμερίσματα σε μια μεζονέτα τεσσάρων υπνοδωματίων, οπότε χρειαζόταν μια εσωτερική ενημέρωση! Η ομάδα ήθελε να ταιριάξει το στυλ με την προσωπικότητα του πελάτη και η τολμηρή και φωτεινή σκάλα ήταν το τέλειο στοιχείο για να το επιδείξει. Οι παιχνιδιάρικες σχεδιαστικές λεπτομέρειες συνδυάζονται καλά με ολόκληρο το διαμέρισμα και μπορεί να ειπωθεί ότι οι κάτοικοι είναι δημιουργικοί άνθρωποι με παιδιά που απολαμβάνουν την κοινωνική και ανοιχτή φύση της οριζόντιας ζωής των διαμερισμάτων. Η σκάλα συνδέει τους δύο ορόφους και κατασκευάζεται με διάτρητο κόκκινο ατσάλι. Επιπλέει πάνω από το πάτωμα του σαλονιού και σίγουρα «ανεβάζει» τον χώρο.

Με αυτή τη μοναδική σκάλα, οι δύο όροφοι έχουν πλέον μετατραπεί σε μια μεγάλη μεζονέτα. Οι χώροι διαβίωσης βρίσκονται στον πρώτο όροφο και τα υπνοδωμάτια στον δεύτερο όροφο. Η πλωτή κόκκινη σκάλα είναι το επίκεντρο του εσωτερικού σχεδιασμού. Η ιδέα του Michaelis Boyd ήταν εμπνευσμένη από το πλωτό κόκκινο “Staircase-III” του Doh Ho Suh, το οποίο ήταν μια έκθεση στο Tate Present day, ένα μουσείο που συχνά έχει πολλά εμπνευσμένα έργα διεθνούς και σύγχρονης τέχνης. Στην πραγματικότητα, αυτό μου θυμίζει ένα άλλο σπίτι στην Ιαπωνία όπου η σκάλα ήταν το κέντρο της προσοχής – Το σπίτι του Nendo στο Τόκιο και πρέπει να το δείτε! Η ομάδα μπόρεσε να διατηρήσει τη μαγεία και την εκλεπτυσμένη γεύση ενός παιδιού χωρίς να υπονομεύσει τη λειτουργική ακεραιότητα μιας σκάλας για αυτό το όμορφο οικογενειακό σπίτι.

Σχεδιαστής: Michaelis Boyd



[via]

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.