Αυτό το αρθρωτό δεντρόσπιτο είναι ένα βιώσιμο σχολείο σχεδιασμένο για το νέο κανονικό!

Αυτό το αρθρωτό δεντρόσπιτο είναι ένα βιώσιμο σχολείο σχεδιασμένο για το νέο κανονικό!


Θυμηθείτε ότι η γλυκιά παιδική μνήμη του να περνάτε τα καλοκαιρινά απογεύματα δεντρόσπιτο παίζετε παιχνίδια προσποίησης με τους φίλους σας Κάτι που νομίζω ότι συμμετείχαν όλοι είναι το παιχνίδι στην τάξη όπου έχετε δημιουργήσει ένα μίνι μαυροπίνακα και έχετε ένα μικρό μάθημα με τους φίλους σας, αλλά φυσικά το λατρέψαμε περισσότερο από το πραγματικό σχολείο γιατί ήταν σε ένα δεντρόσπιτο! Λοιπόν, ο σχεδιαστής Valentino Gareri πήρε αυτές τις νοσταλγικές στιγμές παιδικής ηλικίας και το μετέτρεψε σε ένα δεντρόσπιτο και παρόλο που είναι προφανώς μια αρχιτεκτονική ενημέρωση, το καλύτερο είναι ότι είναι. βιώσιμος και αρθρωτό! Είναι εξαιρετικά προσαρμόσιμο, μειώνει το βάρος στις αστικές περιοχές και διαθέτει εξωτερικούς χώρους που εκτιμούμε πολύ μετά την καραντίνα: το Tree-Residence είναι ένα προσχέδιο για το πώς αυτός ο κόμβος μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ανοικοδόμηση κοινοτήτων εκτός της πόλης.

Στην καρδιά του εννοιολογικού σχολικού σχεδιασμού βρίσκεται ο σύνδεσμος μεταξύ παιδιών και φύσης: είμαστε εγγενώς πιο συνδεδεμένοι με το περιβάλλον μας όταν είμαστε νεότεροι, ίσως επειδή υπήρχε περισσότερος χρόνος παιχνιδιού έξω ή απλά απλή περιέργεια. για τον κόσμο και το Tree-Residence University ξαναζωντανεύει αυτή τη σχέση. Το αρθρωτό σχολικό κτίριο επισημαίνει επίσης τις διάφορες λεπτομέρειες που πρέπει να ενσωματωθούν στην μετα-πανδημική εποχή όπου χρειαζόμαστε περισσότερους χώρους που φέρνουν μαζί το εσωτερικό και το εξωτερικό. Ο σχεδιασμός δημιουργήθηκε για απομακρυσμένες περιοχές που γίνονται δημοφιλείς καθώς οι άνθρωποι απομακρύνονται από τις πόλεις. Θα περιλαμβάνει όλα τα στάδια της εκπαίδευσης από το νηπιαγωγείο έως το γυμνάσιο. Κάθε φάση χωράει σε δύο τεράστιους διασυνδεδεμένους δακτυλίους. Το μοναδικό σχήμα της κατασκευής επιτρέπει επίσης δύο αυλές και μια λειτουργική στέγη για πολλές δραστηριότητες. Οι αίθουσες διδασκαλίας μπορούν να φιλοξενήσουν έως και 25 μαθητές τη φορά και βρίσκονται στους δύο δακτυλίους που τους συνδέουν με το εξωτερικό τοπίο.

«Τα σχολεία του μέλλοντος θα πρέπει να σχεδιαστούν από μια νέα οπτική γωνία: αντί να περιοριστούν στην εξέταση των κριτηρίων αειφορίας, θα πρέπει να αγκαλιάσουν την ικανότητα υποστήριξης της νέας κατάστασης στην οποία η πανδημία έβαλε ολόκληρη την κοινωνία. Ο σύνδεσμος με τη φύση ενισχύεται φυσικά και οπτικά χάρη στην πολύπλευρη πρόσοψη, που αποτελείται από την εναλλαγή από συμπαγή ξύλινα πάνελ και γυάλινα πάνελ. Η κυκλική περίμετρος επιτρέπει τον αποκλεισμό του άμεσου ηλιακού φωτός με αδιαφανή πάνελ και τη λήψη διάχυτου φωτός και ελεύθερης προβολής μέσω των διαφανών. “λέει ο Gareri. Όντας αρθρωτό, επιτρέπει στη μελλοντική επέκταση του σχολείου να ενσωματώνει περισσότερα προγράμματα και αίθουσες διδασκαλίας. Μπορεί επίσης να προσαρμοστεί για να εξυπηρετήσει διαφορετικούς σκοπούς, όπως καταφύγιο ανακούφισης από καταστροφές, ιατρικό κέντρο ή οικιακή μονάδα, όπως θα μπορούσατε.” μεταμορφώστε το δέντρο σας σε ό, τι θέλετε, ένα διαστημόπλοιο ή ένα αρχοντικό, με τη φαντασία σας.

Σχεδιαστής: Valentino Gareri




[via]