Βιώσιμα αρχιτεκτονικά έργα που συνυπάρχουν με τη φύση και ενθαρρύνουν έναν οικολογικό τρόπο ζωής!

Βιώσιμα αρχιτεκτονικά έργα που συνυπάρχουν με τη φύση και ενθαρρύνουν έναν οικολογικό τρόπο ζωής!


Με τον κόσμο να αναποδογυρίζεται το 2020, ζώντας σε ένα βιώσιμος, ο συνειδητός και έξυπνος τρόπος δεν ήταν ποτέ τόσο επιτακτικός. Τα σπίτια μας πρέπει να ενσωματώνονται απρόσκοπτα και να τροφοδοτούν τον πλανήτη, όχι να εξαντλούν τους πόρους του και να συντομεύουν τη διάρκεια ζωής του. Το να είσαι μαζί με τον Πλανήτη Γη και τη φροντίδα της αυστηρά δεν ήταν ποτέ προτεραιότητα. Σε μια προσπάθεια ενθάρρυνσης ενός φιλικού προς το περιβάλλον τρόπου ζωής, η βιώσιμη αρχιτεκτονική έχει αποκτήσει τεράστια δημοτικότητα μεταξύ των αρχιτεκτόνων! Έχουν σχεδιάσει βιώσιμα σπίτια. Αυτά τα σπίτια στοχεύουν να συνδυάζονται αρμονικά με τη φύση, να ζουν μαζί της με ειρήνη και να μας επιτρέπουν να ζούμε σε ισορροπία με το περιβάλλον. Και, για να μην αναφέρουμε τα περισσότερα, καταφέρνουν επίσης να είναι γραφικά, χαριτωμένα και εξαιρετικά ευχάριστα στο μάτι!

Αρχιτέκτονες LCA έχει σχεδιάσει ένα σπίτι φτιαγμένο από φελλό, άχυρο και ξύλο, δημιουργώντας ένα ελάχιστο και βιώσιμο σπίτι, κοντά και συνδεδεμένο με τη φύση. Το Believed, The House of Wood, Straw και Cork, στοχεύει στην ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων και των ζημιών στο περιβάλλον, δημιουργώντας ένα σπίτι χτισμένο από ανακυκλώσιμα, προκατασκευασμένα οικοδομικά υλικά. Η επένδυση φελλού με υφή ελαχιστοποιεί τις ενεργειακές ανάγκες του κτηρίου. Βιώσιμο, λεπτό και διακριτικό, είναι ένα τέλειο σπίτι στην ιταλική ύπαιθρο!

Το Studio Vural σχεδίασε το Dune House, ένα ασυνήθιστο σπίτι στις ακτές του Cape Cod. Το σπίτι διαθέτει αυτόνομη πηγή ενέργειας και πλέγμα, που υποστηρίζεται από ανεμογεννήτριες και ένα ηλιακό πεδίο, το οποίο παράγει καθαρή και καθαρή ενέργεια. Το σπίτι είναι εμπνευσμένο από το φως του ουράνιου τόξου ενός καλαμαριού, από την ικανότητά τους να τρέφονται. Έτσι, το τελικό αποτέλεσμα ήταν ένα αυτοσυντηρούμενο σπίτι! Ο αρχιτέκτονας το περιγράφει ως “την επόμενη γενιά υπερβιώσιμων σπιτιών που πρέπει να επιδιωχθούν επιθετικά για να μετατρέψουν την παλίρροια στην κλιματική αλλαγή”.

Woonpioniers σχεδίασε τις βιώσιμες και αρθρωτές καμπίνες Indigo. Τα βιολογικά υλικά έχουν χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία σπιτιών που τρέφουν τον πλανήτη και παρέχουν μια στενή σχέση με τη φύση. Στην κατασκευή του σπιτιού χρησιμοποιήθηκαν ξύλο, κυτταρίνη, άχυρο, ίνες κάνναβης, μαλλί, χώμα και πηλός. Οι καμπίνες μπορούν εύκολα να συναρμολογηθούν, να επανασυναρμολογηθούν και να αποσυναρμολογηθούν. Ελαχιστοποιεί αποτελεσματικά τη χρήση υλικών και ενέργειας, εμπλουτίζοντας ένα οικολογικό και φιλικό προς το περιβάλλον σπίτι.

Για το ΘερμοκήπιοΗ Χάγη εμπνεύστηκε από το φυτό Mimosa Pudica που κλείνει τα φύλλα του όταν αισθάνεται έναν κίνδυνο και έτσι εφευρέθηκε πτυσσόμενα δοκάρια εξοπλισμένα με φουσκωτές μεντεσέδες. Έχει δώσει στο θερμοκήπιο ένα μοναδικό αποτέλεσμα origami και επιτρέπει επίσης στη δομή να συσκευάζεται εύκολα για μεταφορά / αποθήκευση. Σειρές από αυτά τα θερμοκήπια από μπαμπού χαρτιού μπορούν να συνδεθούν με κοινόχρηστα σπίτια χτισμένα από το έδαφος, το οποίο έχει υψηλή θερμική μάζα, παρέχοντας καταφύγιο από ακραίες θερμοκρασίες στην Ινδία.

Οι βεράντες του Σενζέν έχουν σχεδιαστεί για να ενθαρρύνουν τη βιώσιμη διαβίωση και η εγκατάσταση θα είναι το κέντρο της φοιτητικής κοινότητας Universiade New Town στην περιοχή Longgang. Σκεφτείτε το ως ένα πολυδιάστατο αστικό σαλόνι για την πολυσύχναστη πόλη του κολλεγίου. Οι βεράντες είναι όλες στοίβες ασυνήθιστων σχημάτων, επειδή η ιδέα είναι να τα χτίσετε γύρω από υπάρχοντες εξωτερικούς δημόσιους χώρους – χώρους που εξελίσσονται χωρίς να τους διακόπτουν. Όλα τα κτίρια της εγκατάστασης θα συνδεθούν μέσω του δεύτερου ορόφου και τα μικρά εξωτερικά λόμπι σε ολόκληρη την κοινότητα είναι πραγματικά μέρη όπου οι βεράντες συγκλίνουν για να συνδεθούν. “Το Shenzhen Terraces στοχεύει να φέρει ζωτικότητα και καινοτομία στην περιοχή μέσω της απρόσκοπτης ενοποίησης του τοπίου, του ελεύθερου χρόνου, του εμπορίου και του πολιτισμού”, λέει ο MVRDV.

Οι φοιτητές του Ινστιτούτου Αρχιτεκτονικής της Νότιας Καλιφόρνιας Διεθνές Αεροδρόμιο Indira Gandhi της Ινδίας στο Νέο Δελχί σε έναν βιώσιμο και πολιτιστικά ελκυστικό κόμβο, επίσης ικανό να καθαρίζει τον αέρα. Η ιδέα ήταν να σχεδιαστεί μια δομή ικανή να μειώσει τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις των αεροπορικών ταξιδιών βελτιώνοντας την κινητικότητα μέσω του Νέου Δελχί, της πρωτεύουσας της Ινδίας και μιας από τις πιο μολυσμένες πόλεις στον κόσμο. Η Green Gateway προτείνει ένα μέλλον όπου τα αεροδρόμια είναι περισσότερα από κτίρια και επιτρέπουν στους επιβάτες να συνδέονται με τον ιστότοπο μέσω κάθε στοιχείου της εγκατάστασης. Η ιδέα σχεδιάστηκε για ένα μέλλον όπου τα ιπτάμενα αυτοκίνητα είναι ο κανόνας και αυτό σημαίνει μια δραστική αύξηση των εσωτερικών αεροπορικών ταξιδιών.

Δημιουργήθηκε με βιοφιλικές αρχές και εργαλεία παραμετρικού σχεδιασμού, τις μαγευτικές προκατασκευασμένες ξύλινες μονάδες, Μίτωσις θα βελτιστοποιηθεί ώστε να είναι ευέλικτη και επεκτάσιμη. Αυτό θα επιτρέψει στο κτίριο να συνεχίσει να επεκτείνεται με την πάροδο του χρόνου σε διαφορετικά αστικά περιβάλλοντα, προσαρμόζοντας τις μεταβαλλόμενες ώρες που συχνά μεταφράζονται σε μεταβαλλόμενες ανάγκες. Η ικανότητα επέκτασης του διαρθρωτικού κόμβου είναι από όπου προέρχεται το κτίριο. Το Mitosis μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ένα ευρύ φάσμα, από την οικοδόμηση κοινότητας με μονοκατοικίες εκτός δικτύου έως περιοχές υψηλής πυκνότητας, μικτής χρήσης στις πόλεις. Το πιλοτικό πρόγραμμα GG-loop Freebooter αποτέλεσε το θεμέλιο του Mitosis και είναι από μόνος του ένα ζευγάρι προκατασκευασμένων διαμερισμάτων gl-glly διαμερισμάτων που ολοκληρώθηκαν πέρυσι στο Άμστερνταμ.

Βιοποικιλότητα Θα σχεδιαστεί για να είναι μια βιώσιμη πόλη όπου οι άνθρωποι και η φύση όχι μόνο συνυπάρχουν αλλά ευδοκιμούν. Θα υπάρχουν “buffers” μεταξύ 50 και 100 μέτρων γύρω από κάθε περιοχή προκειμένου να σχηματιστεί μια αρμονική σχέση μεταξύ ανθρώπων, γης και άγριων ζώων – σκεφτείτε αυτά τα buffers ως αρχιτεκτονικές κόλλες για το νέο οικοσύστημα. Για να διατηρούνται τα εγγενή ζώα ασφαλή σε μέρη που κατοικούνται από ανθρώπους, οι κατασκευαστές θα περιλαμβάνουν επίσης κουβούκλια, υδάτινες οδούς και πεζοδρόμους. Σύμφωνα με αυτήν την ισχυρή πράσινη προσέγγιση, θα υπάρχουν επίσης πράσινες στέγες και ανοιχτοί χώροι για τη δημιουργία συμβιωτικής σχέσης μεταξύ ανθρώπων και φύσης.

Η ομάδα των αρχιτεκτόνων i29 ήθελε να μεγιστοποιήσει το χώρο διαβίωσης των πελατών τους σε εσωτερικούς χώρους, οπότε ένας έξυπνος συνδυασμός στέγης και δραματικής διαγώνιας αντιπαράθεσης δίνει ψηλά ταβάνια στο πλωτό σπίτι, μια εντυπωσιακή εξωτερική οθόνη και προστατεύει την οροφή από έντονες βροχές. Από την αρχή, η αρχιτεκτονική και ο σχεδιασμός συμβαδίζουν με την ομάδα i29: το ένα επηρεάζει και φροντίζει το άλλο και το αντίστροφο. Επιπλέον, το i29 δηλώνει: «Η αρχιτεκτονική και η εσωτερική διακόσμηση είναι πάντα συνυφασμένες και συνδεδεμένες σε κάθε επίπεδο για να δημιουργήσουν μια σαφή και ενοποιημένη εμπειρία. ο πλωτό σπίτι ο εξωτερικός σχεδιασμός είναι το αποτέλεσμα μιας εκτεταμένης μελέτης του χώρου μέσα και αντίστροφα. “Στο εσωτερικό, οι τρεις όροφοι του σπιτιού συνδέονται με ένα αίθριο, το οποίο εκτείνεται και στα τρία επίπεδα. Ακριβώς πάνω από τη στάθμη του νερού, ένας διαχωρισμένος σύνδεσμος στα ενδιάμεσα επίπεδα του αιθρίου οδηγεί σε μια βεράντα χαγιάτι για ανεμπόδιστη θέα στο κανάλι.

Το Luum είναι μια φιλική προς το περιβάλλον δομή μπαμπού που βρίσκεται σε προστατευμένη περιοχή σε μια γηγενή ζούγκλα, μέσα σε μια οικιστική ανάπτυξη συνειδητή για τη διατήρηση που ονομάζεται Luum Zama. Ο σχεδιασμός του ναού επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από την παραμετρική αρχιτεκτονική και διαθέτει πέντε καμάρες αλυσοειδούς από μπαμπού. Σχεδιασμένο από το CO-LAB Design Office, ο σχεδιασμός του ναού χρησιμοποιεί μπαμπού με βιώσιμη καλλιέργεια στη γειτονική πολιτεία Chiapas. Τα επίπεδα τμήματα μπαμπού διπλώθηκαν και συμπιέστηκαν εν ψυχρώ επί τόπου, προτού διαμορφωθούν στις 5 καμάρες του αλυσιδωτού. Για δομική σταθερότητα, οι σχεδιαστές υφαίνονταν πολλές δοκούς μπαμπού σε ένα τριγωνικό πλέγμα, με ένα πλέγμα από υφασμένο μπαμπού διπλής στρώσης στην κορυφή για επιπλέον κάλυψη. Στην κορυφή της μεγάλης δομής μπαμπού υπάρχει ένας θόλος από τοπικό Zacate, ή αχυρένια άχυρα, το οποίο προστατεύει τη δομή από τη θερμότητα και ακόμη και τη βροχή.



[via]

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.