Οι πτυχές αυτής της δομής ρευστού λικνίζουν μια σκάλα και φιλοξενούν μια πισίνα Zen!

Οι πτυχές αυτής της δομής ρευστού λικνίζουν μια σκάλα και φιλοξενούν μια πισίνα Zen!


Είτε το πιστεύετε είτε όχι, το Fold Household είναι η μετενσάρκωση ενός ιστορικού ξενώνα που χάθηκε σε φωτιά. Οι PARTISANS έδωσαν νέα ζωή στο χώρο σχεδιάζοντας μια κατοικία που διπλώνει στα περιγράμματα ενός γραφικού λόφου στο Οντάριο. Η διώροφη δομή διαθέτει έντονες καμπύλες και είναι κατασκευασμένη από ξύλο και ατσάλι που ταιριάζει με την τοπογραφία του περιβάλλοντος. Η εταιρεία αρχιτεκτονικής με έδρα το Τορόντο εστίασε ολόκληρο το έργο της γύρω από την πισίνα, έναν ποιητικό τρόπο για να σβήσει τη μνήμη της φωτιάς.

Το αστέρι του σπιτιού – ένα περίπτερο πισίνας Zen – βρίσκεται στο κάτω μέρος του λόφου με μια μεγάλη συρόμενη γυάλινη πρόσοψη ύψους 80 μέτρων και ύψους 10 μέτρων που βυθίζει την ιδιοκτησία στις απόψεις που προσφέρει η γύρω φύση. Το ρευστό σχήμα του Fold Property κρύβει απροσδόκητα μια δομική ατσάλινη δοκό 90 ποδιών που είναι υπεύθυνη για τη δημιουργία του σκελετού με πρόβολο και για την παροχή της ψευδαίσθησης ενός πλωτού μπροστινού περιπτέρου. Η οροφή έχει σχήμα κύματος και καλύπτεται με ένα καταπράσινο χαλί για να παρέχει φυσική ψύξη. Αυτό το κύμα είναι ορατό τόσο εντός όσο και εκτός, ένα είδος αρχιτεκτονικής κορδέλας που ενώνει το σπίτι. Το αγαπημένο μου μέρος ήταν ο τρόπος με τον οποίο η κυματοειδής κοιλότητα (χαμηλότερο σημείο) συγκρατεί την εξωτερική ατσάλινη σκάλα δημιουργώντας μια ομαλή κλίση στη λευκή βελανιδιά της αίθουσας μπιλιάρδου.

Για την πρόσοψη του σπιτιού, η PARTISANS χρησιμοποίησε λυγισμένο ξύλο συμπίεσης που χρησιμοποιήθηκε επίσης στην εσωτερική διακόσμηση. Το ξύλο με συμπίεση δεν χρησιμοποιείται συνήθως σε αυτήν την κλίμακα, στην πραγματικότητα, αυτή η τεχνική τεχνική κατασκευής χρησιμοποιείται κυρίως σε έπιπλα και μουσικά όργανα προσθέτοντας ένα ακόμη μοναδικό στοιχείο στο Fold Household. Καθώς η εγκατάσταση περιβάλλεται από τη φύση, πραγματοποιήθηκε μια τρισδιάστατη σάρωση για να βελτιώσει τη θέση της για να ελαχιστοποιήσει τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις και να ακολουθήσει τους κανονισμούς της περιοχής. Τα παράθυρα ήταν επίσης τοποθετημένα σε μοτίβο σκακιέρας για μεγιστοποίηση του ηλιακού φωτός καθ ‘όλη τη διάρκεια του έτους και μείωση του ηλιακού κέρδους τους καλοκαιρινούς μήνες. Το Fold Home είναι το απόλυτο σπίτι ελάχιστων ονείρων!

Σχεδιαστής: PARTISONS



[via]

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.