Οι σωλήνες αποστράγγισης σκυροδέματος που μετατρέπονται σε παμπ αποτελούν τον τέλειο συνδυασμό αρχιτεκτονικής βαρβαρότητας + μοντέρνου σχεδιασμού!

Οι σωλήνες αποστράγγισης σκυροδέματος που μετατρέπονται σε παμπ αποτελούν τον τέλειο συνδυασμό αρχιτεκτονικής βαρβαρότητας + μοντέρνου σχεδιασμού!


Λατρεύω την αρχιτεκτονική που προτείνει εκ νέου την ύλη και τους δίνει νέα ζωή. Ενώ τα εμπορευματοκιβώτια αποστολής είναι τα πιο δημοφιλή για αυτό το στυλ εργασίας, ο Αυστραλιανός όμιλος Techné Architects εφαρμόζει αυτή τη δημιουργικότητα στους αγωγούς αποστράγγισης! Η παμπ Prahran Lodge στη Μελβούρνη ανακαινίστηκε φέτος από μια μικρή περιοχή σε ένα παιχνιδιάρικο και καινοτόμο στέκι χρησιμοποιώντας περισσότερους από 40 τόνους τσιμεντένιων σωλήνων για να δημιουργήσει την όμορφη εκτεταμένη πρόσοψη.

Οι Technit Architects φαντάστηκαν έναν χώρο που ήταν οπτικά συνδεδεμένος, διαδραστικός και δραματικός, κάτι που όλοι θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε για να ξεπεράσουμε την πανδημία και να ανακτήσουμε την κοινωνική μας ζωή. Η εγκατάσταση χρησιμοποιεί 17 1/2 σωλήνες οχετού στην πρόσοψη και επίσης μέσα που μετατρέπονται σε οικίες καμπίνες – στην πραγματικότητα, ένας ειδικός σωλήνας λειτουργεί ως καμπίνα VIP για 10 άτομα! Οι καμπίνες είναι τελειωμένες με μαλακή δερμάτινη ταπετσαρία και επενδεδυμένες με ανακυκλωμένα πλακάκια από καουτσούκ και χαλάκια που απορροφούν τον ήχο. Η κύρια ράβδος είναι κατασκευασμένη με ανακυκλωμένους σωλήνες και φωτιστικά από σκυρόδεμα. Η συμπερίληψη βιώσιμων στοιχείων της Techné δεν τελειώνει εκεί, χρησιμοποίησαν επίσης ανακυκλωμένους σωλήνες για να δημιουργήσουν μια πολύχρωμη μπάρα και φύτεψαν μια κινεζική φτελιά στην ανοιχτή πλακάκια αυλή για να παραμείνουν σύμφωνα με τον αρχικό στόχο της διασφάλισης του οπτικού συνδέσμου του χώρου. «Μέσα ανεβαίνετε τους σωλήνες, κάθεστε σε αυτούς ή πάνω τους σε διάφορα επίπεδα. Έχουν μόνιμο αντίκτυπο στο χώρο », λέει ο αρχιτέκτονας Justin Northrop.

Για τους περαστικούς, οι στοιβαγμένοι σωλήνες θα μοιάζουν με τοίχο βαρελιού (κατάλληλο καθώς είναι παμπ) και περικλείονται με γυάλινα παράθυρα επιτρέποντας άφθονο φυσικό φως και θέα. Οι επισκέπτες μπορούν να παίξουν και να βρουν την αγαπημένη τους θέση οπουδήποτε στα τρία επίπεδα του ξενοδοχείου, υπάρχουν πολλές προσεκτικά σχεδιασμένες άνετες γωνίες και ομαδικές επιλογές καθισμάτων. Μπορείτε επίσης να καθίσετε έξω στην αυλή και να θαυμάσετε τον κυματοειδές τοίχο από μπετόν, τα φινιστρίνια και τις όμορφες ταπετσαρίες του Ayus Botanical. Το φως της ημέρας από την αυλή και τα μεγάλα κυκλικά παράθυρα γεμίζει κάθε γωνία και το καθιστά ένα φιλόξενο χώρο, σε αντίθεση με την τυπική σκοτεινή, σκοτεινή παμπ. Η ανίχνευση σε σωλήνα δεν ακούστηκε ποτέ καλύτερα!

Σχεδιαστής: Techné Architects



[via]