Το τρένο Maglev εμπνευσμένο από το Stingray φέρνει τους αναβάτες πιο κοντά στο μέλλον των μεταφορών

Το τρένο Maglev εμπνευσμένο από το Stingray φέρνει τους αναβάτες πιο κοντά στο μέλλον των μεταφορών


Το μέλλον των μέσων μαζικής μεταφοράς θα κυριαρχείται από λύσεις που καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια, όπως η μαγνητική ανύψωση που ήδη βλέπουμε στα τρένα Maglev στην Ιαπωνία, την Κίνα και τη Νότια Κορέα. Αντλώντας έμπνευση από την ενεργειακά αποδοτική τεχνολογία προώθησης, η σχεδιαστής Darina Shi έχει σχεδιάσει τη μελλοντική του εκδοχή για το πώς κινούμαστε από μέρος σε μέρος.

Το αποκαλεί “Spacetrain”, το οποίο είναι εγγενώς εμπνευσμένο από το μεγαλείο της φύσης – την εγγενή δυναμική, τη ρευστότητα και τα μοτίβα της. Ο βασικός σκελετός του πρωτότυπου τρένου έχει τη μορφή ενός ψαριού: τα εμπρός και τα πλευρικά τμήματα μοιάζουν με το στόμα και τα πτερύγια του μαγευτικού θαλάσσιου πλάσματος. Ομοίως, δροσεροί λευκοί τόνοι με γαλαζοπράσινα χρώματα μιμούνται τις διάφορες μορφές υγρού: πάγο και τρεχούμενο νερό. Για να μειώσει την οπισθέλκουσα και να βελτιώσει την αεροδυναμική, το Spacetrain έχει ρευστό σχεδιασμό, το οποίο δείχνει τις ρίζες της προέλευσής του με τη βιομιμία. Όπως προτείνεται από την Darina, το Spacetrain θα έχει μήκος 25 μέτρα και πλάτος 3,4 μέτρα. Η μονάδα μεταφοράς κινείται μέσα σε μια σήραγγα τύπου Hyperloop για να μειώσει την αντίσταση του ανέμου για μέγιστη ταχύτητα και αποδοτικότητα. Οι επιβάτες θα έχουν πανοραμική θέα καθώς κάθονται μέσα στις σειρές των δύο καθισμάτων (το καθένα με ατομικά συστήματα ψυχαγωγίας) και στις δύο πλευρές της μονάδας που έχει παράθυρα πλήρους προβολής στην οροφή.

Οι επιβάτες ολοκληρώνουν το ταξίδι τους κατεβάζοντας το τρένο στους αντίστοιχους σταθμούς τους, οι οποίοι είναι εξίσου μεγαλοπρεπείς για να ταιριάζουν με τον τρόπο μεταφοράς. Έχουν μινιμαλιστική αρχιτεκτονική που ταιριάζει με τα αντίστοιχα δροσερά μπλε και άσπρα χρώματα του ίδιου του τρένου. Τα τμήματα αναμονής των σταθμών έχουν έναν καλό συνδυασμό οικολογίας και σύγχρονων στοιχείων. Για την ασφάλεια των επιβατών, η πίστα προστατεύεται από φράχτες για την αποφυγή τυχαίων πτώσεων και εισέρχεται μόνο όταν σταματά η αμαξοστοιχία. Πάνω από την κύρια πλατφόρμα επιβίβασης τρένων, υπάρχει ένα σαλόνι για φαγητό και χαλάρωση. Πραγματικά, η ιδέα είναι ενδιαφέρουσα και προσφέρει μια προεπισκόπηση του επιδιωκόμενου μέλλοντος των έξυπνων πόλεων και του πώς θα περιηγηθούμε στην καθημερινή ζωή.

Σχεδιαστής: Darina Shi



[via]

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.